Tuesday, December 2, 2008

Hunyadi Matyi lovasszobrosat játszik



Nagyon érdekes vállalkozásba fogott a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Csodaceruza: Mátyás királyról készülnek kiadni egy könyvet, méghozzá rendhagyó módon. Felkértek néhány grafikust, hogy készítsenek illusztrációkat Mátyás királyról, azonban ne kötődjenek semmilyen létező meséhez: a leendő könyvben megjelenő meséket ugyanis gyerekek fogják megírni a képek alapján.
The Nemzeti Tankönyvkiadó (it's one of the school-book publishers in Hungary) and Csodaceruza (a Hungarian magazine on children's literature and illustration) started a really interesting project: they would like to publish a book on King Matthias (probably the most legendary king of Hungary), but quite extraordinarily. They asked a few artists to create some illustrations not connected to any of the already existing tales of the king. Why? Because the tales will be written by the children inspired by the pictures.

3 comments:

Pásztohy Panka said...

Hú ez nagyon klassz lett!!!
Nagyon tetszik, hogy babát csináltál.
Én éppen most rajzolom az enyémet.Gyorsan, gyorsan, gyorsan befelyezni, mondogatom magamnak, mert meg csak egy kép van meg a 3-ból.

Kriszta said...

Ez nagyon tetszik! Olyan, mint a képeid: minden négyzetcentiméteren kis felfedeznivaló dolgok vannak :)

kata said...

Köszi, Kriszta, Panka!
Szurkolok neked, hogy sikerüljön befejezned. Meg magamnak is: a látszat ellenére cefetül állok, mert egyrészt ez a fotó sem jó még, új fotókat kell még erről a beállításról készítenem, és lesz még egy másik beállítás is. Igen ám, de szegény Matyinak leszakadt az összes karja-lába, szétment a ruhája, lepotyogott a festék az arcáról... szóval a helyzet egyre rosszabb...