Friday, March 5, 2010

Kisfiú

Ma egy általános iskola diákjaival találkoztam, meghívtak a könyvtárba két készülő könyvem (a Lenka, és A Mindentvarró Tű) megjelenés előtti bemutatására. Néha kapok hasonló felkéréseket az ország különböző helyeiről, de nem szoktam ilyen haknizásokat :) elvállalni, most mégis kivételt tettem, mert ez a gyerekem iskolája.
Kicsit izgultam, ugyanakkor kíváncsi voltam, hogy hogyan reagálnak a gyerekek az újdonságokra, mert így élesben ez nagyon jó teszt.
Először is felolvastam Lenka (még félkész) meséjét, közben kíváncsian lestem, hogy nem hosszú-e, nem ficánkolnak-e, de nem. A végén egy kislány bekiabált: Olvass még! :)
Elhangzott néhány vicces mondat is, jókat nevettünk. Az egyik kisfiú egyszer csak előkapta a Királylány születik-et, és megszólalt: - Én ebben az összes királylányt szeretem. Mindegyikbe szerelmes vagyok!
Amikor aztán már elhangzott az összes kérdés és a végén pillanatnyi csönd állt be, a könyvtáros néni megkérdezte: Van még kérdés? Majd odafordult az addig csendben figyelő fiamhoz:
- És te nem akarsz valamit kérdezni az anyukádtól?
- De. Mi a vacsora?

5 comments:

Anonymous said...

Ez de aranyos:) mintha csak az én fiamat hallanám, neki anyu az anyu:)

Cserháti Hajnalka said...

Jól mulattam! :D :) Örülök, hogy kellemes élmény volt neked is! ;)

Unknown said...

Remélem, hogy ez a tapasztalat meghozza a kedvedet a további "haknizáshoz". Azt gondolom, hogy ez nagyon fontos, ha testközelből ismerkedhetnek meg egy-egy alkotóval, könyvvel sokkal hamarabb fognak rákapni az igényes könyvekre, irodalomra. :)

Melissa said...

Hány évesek voltak a gyerekek? Ha jól sejtem, a fiad már kinött a képeskönyvekböl.
Szerintem jó a gyerekeken letesztelni a könyveket, és nem az anyukákon, akik esetleg konzervatív nézeteket vallanak (én is). Bár sajnos az anyukák vásárolják meg a könyveket.
A svédek mindig arra koncentrálnak, hogy vajon mit szólnának ehhez a gyerekek. De ez nincs így minden országban.

kata said...

Elsőstől ötödikesig mindenféle korú gyerek volt. A meseolvasásnál jobbára kicsik voltak, ők később elmentek, a beszélgetésre maradtak a nagyok. A királylányos kisfiú és a bekiabálós kislány elsősforma lehetett, az én "kicsi fiacskám" meg nagyon kamasz..... :)