Saturday, February 6, 2010

Tündér Lala


Időnként jó elővenni régebbi munkákat és visszaidézni az akkori pillanatot. Ezt a képet nézegetve mindig a kisfiam jut eszembe, mert éppen tíz éves volt akkor, amikor a tízéves Lalát rajzoltam. És pont így nézett ki, mondhatni róla mintáztam a figurát :). Korábban egy másik könyv főszereplőjét is róla rajzoltam, de erről majd máskor mesélek :).
Mindenesetre nagyon szeretem Szabó Magdának ezt a meséjét.

Tündér Lala (Lala the Fairy) is ten years old in the Gift of the Wondrous Fig Tree, and my son was ten years old when I was drawing this book, and they have a similar personality, so it was natural that Lala was taken after him...




7 comments:

Stel.la said...

Soo cute!

kata said...

Thank you, Stella! I will write you soon.... :)

Piroska Klesitz said...

Egyik gyerekkori kedvencem a Tündér Lala. Nagyon szerettem, és mikor az új kiadás megjelent, azonnal látni akartam, mert amit gyerekkorban olyan nagyon szeret az ember, azzal fél találkozni később, hátha elveszett valami a lényegből. Aztán megláttam... !! A karácsonyi vásárban nézelődtem a Vörösmarty téren. A kezemben nagy bögre forró puncs, mindenfelől mesekönyvbe kívánkozó színes világ vett körül. Teljesen elvarázsolt, beleszerettem - hazavittem. Jó, hogy most felidéződött a kép láttán az a találkozás. :) Köszönöm, hogy nem hogy elveszett volna bármi is, de újra rátaláltam Tündérországra, Íriszre, Lalára, a Kis Gigire és társaikra. :)

Sch Gabi said...

Nagyon megszerettük a könyvet, s írtam is róla, egy kicsi kis képpel. Ugye nem bánod?

kata said...

Piroska, köszi :)
Gabi! Dehogy! sőt, köszönöm szépen!

Unknown said...

Gyönyörűek a képek!!! Élvezet ebből a könyvből olvasni az esti mesét!

Anonymous said...

ellenorizni kell:)