Tuesday, February 2, 2010

Álomcirkusz


Most egy ősrégi könyvvel hozakodom elő.
Éspedig személyes jelleggel, ha szabad.

A fiam mostanában azzal jön, hogy neki ez a kedvenc meséje. Az Álomcirkusz.
Sohasem nyomattam nála ezt a könyvet, sőt! Persze olvastam neki, amikor kicsi volt , de nem volt különösebb reakció, így aztán nem erőltettem.

Most meg váratlanul elővette. Állandóan idézget a szövegből, vagy röhög valamelyik rajzon.
És én ennek nagyon örülök!

Pedig 12 éves.
:)

My book, the Álomcirkusz is my son's favourite at the moment.

15 comments:

csilla said...

Kata! Én tudom, hogy miért. :) Többek között ez a könyv hozott össze minket, és ez az emlék úgy él a fejemben, hogy nézegetjük együtt a képeket és ott van veled Peti. Egy kisgyerek, akinek ez a könyv készült (nem véletlenül, hogy a nyuszi neve is Péter). Ez kitörölhetetlen emlék. Emmával nézegettük az Álomcirkuszt (szintén háromévesen) , még nem volt neve a nyuszijának. Azóta, ha a kedvenc nyuszija fiú, akkor Péter, ha pedig kislány, akkor Rozi. Ez a nyuszi olyan ugyanis, hogy a nemét váltogatja. Nekem is egyik kedvenc könyvem.

aniko66 said...

Én egy lelkes anyuka véleményét olvastam a könyvről talán a Li.... oldalán. Hogy mennyire szereti a gyerek és ő is, szinte minden este kötelező program. Megfogott a lelkesedése annyira, hogy egyből meg is rendeltem a könyvet. Már elmúltam 40, a gyerekeim is már 20 körül, vagyis nem ő miattuk vettem meg... de örülök, hogy ott van a polcomon és ha vendég csemete érkezik, boldogan mutatom meg nekik! :) Nagggyon jó kis könyv, és a rajzok.... !

Between said...

Szia Kata! Akkor én már most örülök annak, hogy 12 évesen majd megint elővesszük az Álomcirkuszt :) !!! Hurá!

Unknown said...

Mi is ezen keresztül ismertük meg a munkáidat... A lányom olyannyira odavolt érte, hogy hónapokig csak ezt lehetett olvasni :) A tavalyi farsang pedig Panka jegyében telt...
Egy álom az egész könyv. Én pedig nagyon élvezem, hogy Péter szerenádját egy egész jól eltalált hangon és dallammal adhatom elő.

kata said...

Nahát! Kora reggel ennyi kedves megjegyzés vár! :) Köszönöm! Ez a farsang, hát ez nagyon tetszik! Hab a tortán, hogy Peti idén zenebohóc szeretne lenni farsangon! (olyan jó, hogy ez még nem ciki neki... :))
Csilla, de jó, hogy emlékszel ilyenekre... :)

Melissa said...

Egy kicsit azért meglepödtem, mert nyáron találkoztunk Péterrel, és láttam mekkora nagy fiú. Annyi idös, mint az én lányom. Emlékszel, egy szót nem szóltak egymáshoz, miközben mi órákig beszélgettünk!

Főkolomp said...

Kedves Kata!
Én ezen egyáltalán nem csodálkozom!!!! Réges-régen megvettük először a keresztfiamnak, most meg az én Pankámnak. Ebből a könyvből ismertem meg a munkáidat, amiket azóta is nagyon szeretek. Annyira kedvesek a nyuszijaid. Nálunk azért is népszerű, mert a gyerekeimet Petinek, Panninak hívják, a harmadik Gézu, de ő meg egyszerűen szereti a nyuszkókat!!!!
Külön keresem a könyvesboltban az általad illusztrált mesekönyveket!!!!
Köszönjük!
Zsuzsi

Lovász Andrea said...

Akkor mégiscsak jól mondtam?

Euphoria said...

I can´t understand a word, but I must say, the painting is INCREDIBLE. I love it!!!

kata said...

Thank you very much! :)

Kiss Ottó said...

Nekem már régóta kedvencem, aki nem hiszi, járjon utána:)

http://www.pagony.hu/index.php?page=alttopten&show=28

kata said...

Ottó, hűű, ez igazán megtisztelő.... :)

Makkai Kinga said...

Kedves Kata! A múlt év végén Erdélybe érkezésed előtt váltottunk egy pár levelet. Én a teljes ismeretlenből próbáltalak megszólítani, munkádban bátorítani, hisz akkoriban éppen egy elmarasztaló kritika folytán elbizonytalanodtál. Akkoriban alaposan kifejtettem véleményem a Királylány születik című könyvetekről (amit, megjegyzem, én két kisfiamnak olvasgattam!!!), kíváncsian tudakolózva a "királyfi születik" változat felől. Most az Álomcirkuszról szeretnék annyit tudomásodra hozni, hogy nem csak a gyerekeim egyik kedvelt olvasmánya, hanem mitológia-teremtő jelentősége van családunkban, mi ugyanis a férjemmel középiskolás korunk óta "nyuszik" vagyunk, leveleinket is mindig nyuszikat rajzolva írtuk alá, úgyhogy, amikor a könyvedre bukkantam, akkoriban az esti felolvasás a család esti ceremóniájának szerves részévé vált, melyben felnőtt és gyerek egyaránt meglelte a hozzá szóló üzenetet. Pici fiam leginkább a végét várta, amikor végre megszámlálhatta a paplan alól kilátszó rózsaszínű és kék nyuszikat. Köszönet érte!

kata said...

Kedves Kinga!
Természetesen emlékszem rád, sokat jelentettek nekem akkor (is) a soraid.
Ezeket a kis titkokat pedig külön köszönöm... :)
kata.

Orso Dusik said...

My 6-years old son Davidko is loving so much your book! He received is just yesterday as a gift from his Grandma and we read almost the entire story before he went to bed. We have the slovak edition by Buvik. Incidentally, my mum also works for Buvik as an illustrator.