Wednesday, November 18, 2009

A hölgy egy kissé bogaras....

Next year I am going to illustrate a story performed by bugs. I have started to collect them, as you can see...


Hosszú-hosszú hónapok múlva, amikor a jelenlegi feladataimat már a hátam mögött tudom, egy igazi örömkönyvet fogok csinálni. Gondolatban még nem foglalkozom vele, mert egyszerű lélek vagyok én, egyszerre csak egyetlen dologra tudok koncentrálni, de a gyűjtőmunkát ahhoz a bizonyos jövőbeli könyvhöz már évekkel ezelőtt elkezdtem. Ennek egy kis része ez a rovargyűjtemény is. Ami egyben egy terápia is számomra: tulajdonképpen én irtózom az izgő-mozgó bogaraktól, egyszer az Állatkertben szinte rosszul lettem a rovarházban, kirázott a hideg a rengeteg nyüzsgő ízeltlábú láttán, ki kellett gyorsan jönnöm. De olyan gyönyörűek, hogy az irtózatom mára átfordult csodálatba: képes vagyok órákig nézegetni ezeket a szépségeket.
A gyűjteményem darabjait kizárólag elhullott rovarok képezik: nagy részüket a kertben találtam, de nagyon sokat köszönhetek az ismerőseimnek is, akik már ismerik a bogaraimat, így időről-időre egy-egy kis gyufaskatulyával lepnek meg...
Köszönöm.

3 comments:

Anonymous said...

Nagyon szépek ezek a rózsabogarak. Nekem a kedvencem a gyerekként helytelenül szentjánosbogárnak titulált coleoptera. Csalán levelein található, gyönyörű, zöldes, szivárványos páncéllal.

Art by Katalin said...

Micsoda szep gyujtemeny! En is kezdtem egyet tavaly nyaron de meg nincs ekkora mint a tied. Jobb referencianak szolgalnak mint akarmilyen foto hiszen minden nezetbol meg lehet vizsgalgatni a bogarakat! :)

Clare Rogers said...

Verry nice post