Monday, October 19, 2009

Címlapsztár lesz a nagymamám! :)


Málika varrókisasszony és Stircz József szabólegény igaz szerelmét meséli el Szász Ilona "A Mindentvarró Tű" című szívhez szóló meséje. Igazi békebeli hangulatú világba, dédanyáink idejébe varázsol a történet, méghozzá egyenesen Málika varrókisasszony úri varrószalonjába, a "masamódok és millimárik" közé. Mert igen, ilyen elfeledett szavakkal hímezte meséjét Szász Ilona, aki nagyon otthonosan mozog ebben a világban, hiszen gyerekkorában rengeteg időt töltött édesanyja varróműhelyében. Ezért döntöttem úgy, hogy a könyvet, melyet most kezdek nagy lelkesedéssel illusztrálni, telehalmozom nagyanyáink kincseivel. Mi több, Málika varrókisasszonyt anyai nagymamám fogja megszemélyesíteni, akit nagyon-nagyon szerettem, és aki gyönyörűszép asszony volt. Nagyon fontos számomra a személyes kötődés, így a kincsek, melyeket nagymamám régi Singer varrógépének fiókjából kotortam elő anyaggyűjtés céljából, mind-mind az övé voltak. Jó érzés tudni, hogy ezeket a tárgyakat, melyek a majdani illusztrációkon felbukkannak majd, az ő keze érintette...

7 comments:

Mónika said...

csodálatosan hangzik. várjuk!
jó munkát!

Hajnalka Cserháti, Ojni said...

Ennél jobbb téma Rád sem találhatott volna! Felszabadult időutazást és jó játszóházazást! :))

Monika said...

Jujj,de izgalmas!!!!!!Alig várom a könyvet!!!!Mikor lesz kapható????(a kis türelmetlen én.:))))
Régi Singer varrógép és abban kincsek????Csodálatos!

irisz said...

ez igazi hidegrázós bejegyzés, milyen szép ez az egész történet, örökké teszed a nagymamádat és a hozzátartozó emlékeket!

eszterda said...

Jaj, annyira várom! Nagyon a világom vagy! Jó utazást a romantikus múltba Kata Kedves!

kata said...

Írisz, öltözz fel rendesen! :)
Na de komolyan:
mind olyan kedvesek vagytok, ennyi szépet írni! köszönöm a jókívánságokat, azt hiszem tényleg jó lesz ezt csinálni, már nagyon vártam hogy elkezdhessem. A mese gyönyörű, na majd meglátjátok! De csak lassan a testtel: rengeteg még ezzel a munka, így egyhamar nem lesz még könyv belőle, azt hiszem jövő könyvhétre ütemeztük.
szép napot mindenkinek! k.

Angela said...

Mennyire varázslatos! Sokszor gondolom, hogy az életünk valójában egy mese. Mindenkié. Minden élettörténet lehetne egy- egy regény, ha olyan szemmel látnánk. Most aztán nagymamád egy valódi mese szereplője lehet. Igaz, nem a saját meséjében, de akkor is. Gyönyörű ajándék Tőled- Neki.