Thursday, August 6, 2009

Meghívást kaptam




Nagyon jó dolog történt velem a héten!
Egy olaszországi szervezettől kaptam levelet. A nevük Assiciazione Culturale Teatrio, illusztrációs kurzusokat és pályázatokat szoktak szervezni.
Azért írtak nekem, mert rátaláltak a blogomra (erre itt ni :), és mivel nagyon megtetszettek nekik a munkáim, meghívtak egy általuk rendezett illusztrációs kurzusra Velencébe, hogy vendégként vegyek részt rajta. A workshopot a híres-nevezetes cseh művész, Kveta Pacovska tartja!
A kiírás szerint minden hallgatónak egy képeskönyv tervét kell elkészíteni a tanfolyam végéig, vagy legalábbis annak vázlatát, minimum két elkészült oldalpárral.
Én egy dagi kislány történetét szeretném képekben elmesélni, Lenkának neveztem el. Régóta foglalkoztat ez a téma, most végre elmesélhetem. Ezt a képet a leendő könyvecske borítójának szánom.

I'm invited for a workshop in Venice, organising by "Associazione Culturale Teatrio". The head of the course will be Kveta Pacovska. I will make a picturebook with a short story of a fat little girl who is very lonely....

6 comments:

Piroska Klesitz said...

Ó, de jó hír! Velence a szívem közepében van, és minden, ami ott szín és forma, az nagyon-nagyon közeli számomra. Egy ilyen kurzus nem is lehetne talán jobb helyen, mint egy ilyen vízen járó álomban. Gratulálok, és várom a történetet! A dagi kislányt pedig már most szeretem... :)

Hajnalka Cserháti, Ojni said...

Nahááát! Gratulálok Kata! :)) Végre valami jó hír! :D Csoda jó dolgod lesz ott! A kislány pedig egyszerűen tüneményes!

Mónika said...

szívből gratulálok!!!!jó munkát!!!

Melissa said...

Gratulálok! Hát ez valóban nagyszerü! Milyen jó is az internet.
A képröl eszembe jutott, hogy a katicabogár az "lienka" szlovákul. Ezt a kislányt meg Lenkának hívják, ráadásul pöttyös a ruhája. Sok sikert a könyvhöz!

Melissa

picidia said...

jajj, de jó!!! én is nagyon szerettem volna oda eljutni.
ugye majd hozol fotókat is ide? :)
jó munkát! érezd nagyon jól magad!

kata said...

köszönöm mindenkinek :)
Dia, igyekszem majd fotózni. Addig is a tavalyi kurzusról itt lehet látni képeket:

http://www.teatrio.it/corsi-concorsi.asp?id=25226

Nagyon jó hangulatú workshopnak tűnik, nagyon izgatott vagyok! Szerintem gyakran rendeznek ilyeneket, úgyhogy még van esélyed, hogy valaha eljuss :)
(Bár őszintén szólva, ha nem hívtak volna meg és ki kellene pengetnem a 400 eurót, akkor biztosan nem mentem volna én sem....)