Úgy látszik ez a hét a gyárlátogatásoké. Tegnap nyomda, hétfőn csokigyár....
De lassítsunk, hogy is jön ez ide? Hiszen ez nem egy gasztroblog!
Az egész úgy kezdődött, hogy a Harrer csokimanufaktúra vezetőnője felhívta Szigethy Katát, a Naphegy Kiadó főszerkesztőjét, hogy amióta meglátta a Királylány születik című könyvet, nem tud szabadulni a gondolattól, hogy királylányok ihlette csokoládékompozíciókat alkossanak. Úgy érezte azonban, hogy mindez csak akkor lenne hiteles, ha az ízeket nem ő egyedül, hanem Boldizsár Ildikóval és velem közösen találnánk ki. Így aztán elutaztunk Sopronba, egy igazi csokigyárba! Elővettük a királylányokat, és elkezdtünk csokikat kóstolgatni. (Kemény munka, mi? :))
Csak úgy röpködtek az efféle mondatok, mint pl "Ide még egy csipetnyi gyömbér kellene! Ebbe meg leheletnyi chili! Rózsabors! Bodzavirág! Citromhéj! Kalamansi! Menta! Tonkabab! Ildikóval teljesen egyetértettünk mindenben, hogy melyik királylányhoz milyen ízkombináció passzol.
Szóval lesznek majd Pallida, Wamweru, Noatah... ízű csokik!
Aki pedig szereti az édességet, és Sopronban lakik vagy arrafelé jár kirándulni, tiszta szívből ajánlom, hogy térjen be a Harrer Kávéházba! Fantasztikus élmény nem csak a gyönyörű, modern kávéház, hanem a megtekinthető csokigyár is, ahol csokoládékóstolókat is tartanak...
Én nem szeretem a csokit, de erre azért még én is azt mondtam, hogy ejha!
8 comments:
Hát én olyan irigy vagyok a csokigyár miatt, hogy csak na!!!
Mekkora élmény lehetett! Saját csokitok lesz, tök jó! :)
Milyen jó ötlet!Izgalmas, és örülök, hogy ilyen létrejöhet!
Kata Kedves,
egyik titkos álmomat élted meg...
Nem szereted a csokiiiiiiit??? Hogyan lehetséges? Én is irigyellek a sok csokikóstolgatás miatt! :)
Ez fantasztikus! Szerintem szerencséd, hogy nem szereted a csokoládét... :)
Hű ez nagyon izgalmas!!!!
Én sem vagyok oda az édes ízért úgy alapjáraton, de csoki és csoki között ég és föld tud lenni a különbség!
Ez állati jó!!:-)
Irány Sopron...
Post a Comment