Thursday, September 24, 2009

Andersen, avagy a mesék meséje








Pont ilyen idő és pont ilyen hangulat fogadott a Dunaparton, amikor az egyik képet festettem. Csak éppen Andersen és Gerda nem ücsörögtek ott a padon...
(Illusztrációk Balázs Ágnes regényéhez)

Such was the mood and the weather on the bank of Danube
when I've painted one of the illustrations . Only Andersen and Gerda were missing...
(Illustrations on Ágnes Balázs's novel)

6 comments:

kata said...

A korábban több önálló posztban bemutatott képeket (melyek az Andersen-könyvhöz készülnek) most összegeztem itt ebbe az egyetlen posztba a logikusabb áttekinthetőség végett, ezzel együtt a korábbi bejegyzéseket töröltem. Az azokhoz érkező hozzászólásokat (köszönöm őket :)) idemásolom alább.

kata said...

Blogger Ahama said...

Nekem pont van egy akkora lánykám :), úgyhogy kíváncsian várjuk a könyvet.

kata said...

Blogger Szera said...

Gyönyörű! :)


Blogger Borsó said...

MESÉS!!!!!!


Blogger kristina feles said...

ooo ez nagyin tetszik Kata :o)
Gratulalok! Kristina

Blogger bAnyacska said...

Pont ez tetszik a munkáidban.Minden egyes kis apróság a századforduló romantikáját idézi.Mintha csak a nagymamám történetei elevednánek meg.Kiváncsi vagyok milyen az "új stilusod".Szerintem nem rossz a megújulás.Mi is folyton változunk és ha benned valami más formálódik az is jó lesz amig te leszel.Csak az szól igazán nagyot ami hiteles.Ha nálad új érkezik el,akkor az.
Nagyon szeretem a munkáidat!Igazán élmény az általad ilusztrált meséskönyvekből esti mesét olvasni.

Blogger Doris said...

Én kicsit tartok a megújulástól. Én nagyon szeretem ezt a mostani stílust :-)

Blogger Kriszta said...

"Egyetértek, a megújulás nagyon fontos. Tökéletesen leírtad a lényegét.
És én valahogy egyáltalán nem tartok a Te megújulásodtól, inkább kíváncsian várom :)"


Blogger Szera said...

"Annyiban újul meg az alkotás, ahogy mi is újak leszünk, minden fájdalomtól, szorongástól, boldogságtól a sok-sok tapasztalástól... :)
Kívánom, hogy érezd jól magad és alkoss sokat!"

Anonymous Anonymous said...

Kedves Kata,

biztosan nincsen semmi ok aggodalomra a változást illetően, hiszen minden eddigi illusztációd igazán "Katás". Messziről látni egy könyvön, hogy te dolgoztál vele (ha csak Móra borító is) és csak össze kell hasonlítani mondjuk a Hegyek Tündérét (az én kedvencemet) az Alice-al(ami a Te kedvenced). Teljesen más, és mégis ugyanaz. Kívánom én is a legjobbakat, kívánom, hogy jusson erőd és jókedved az alkotómunkához.
Szeretettel üdvözöl: Andrea

Kiss said...

Ma vettem meg a csaladom számára (édesanya és leánya)a harmadik pár piros cipőnket ("NAGYON PIROSAK" azt mondják, és nem hordják de ez nem szegi kedvem) EZ A GYENGÉM közel a negyvenhez és Szegedi Kata könyvei a másik ELVARÁZSOL MINDÍG Most kap tőlem a iskolánk és városunk könyvtára egy-egy példányt,nem tudom ott hagyni ha meglátom. Én egy vasboltos vagyok civilben nem pedagógus meg ilyesmi.. sajna nincs diploma se de rajongás az van Őrülök,hogy írhattam ide Neked-nektek bár ilyet még sosem tettem.ZAVARJUK ÖSSZE A VILÁGOT MOSOLYOGJUNK HÉTFŐN is!! Baráti üdw kisscsabi

kata said...

Blogger Kriszta said...

Milyen kellemes hangulata van! :)

TD said...

Ez valami gyönyörű! Szinte nem is kell történet, maguktól mesélnek a képek...

Egy meserajongó

Anonymous said...

It isn't hard at all to start making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat cpa[/URL], It's not a big surprise if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood ways to build an income online.