Monday, March 9, 2009

Festménycurry


Indiai fűszerekkel festettem ennek a képnek a hátterét. Olyan illatok keletkeztek munka közben a szobámban, hogy alig bírtam magammal: megyek is, a maradék fűszerekkel főzök gyorsan valami finom curryt....
I've painted the background of this picture with spices, so there were such smells in my room that I was above myself. Now I'm off to cook some nice curry from the remains...

10 comments:

Kriszta said...

Húú, fantasztikus vagy! :) Elképzelem azokat az illatokat...
És még a fülében is paprika lóg? :)

Piroska Klesitz said...

... én is húú! :) Én són, borson és paprikán kívül még mással nem csináltam képet, attól meg inkább csak tüsszögtem, de klassz rozsdás páncélja lett tőle egy öreg római katonának...:)
Micsoda illatok lehettek! ... és még szépséges is!

Piroska Klesitz said...

Most vettem észre a kis paprikát a fülében...!! Nekünk is van ilyen a konyhaablakban, így már sejtéseim vannak a kép méretéről! Fantasztikus! Egyre jobban várom a könyvet...

Simon Ági said...

Gyönyörű az indiai lány, Kata! És épp Naipaul-t olvasok! Ő egy Nobel-díjas indiai származású író. Nagyon harmonizál vele a képed! Köszönöm!

Kóczi Csilla said...

Kata, eddig csak csöndben gyönyörködtem a munkáidban, de most nem tudom megállni, hogy ide ne írjam a véleményemet. A fűszeres háttér annyi melegséget sugároz ennek a finoman kidolgozott, szépséges női arcnak, hogy az is felmelegszik tőle, aki látja. Elragadó!

kata said...

Köszönöm szépen mindenkinek!

Főfüge said...

Fűszerekkel színezni? Hm! Mindíg tanul az ember! Akkor azért lehet, hogy a csodás képeid, meg, fűszerezik az életemet. Kicsit nyakatekert, de igaz!

Főfüge said...

Bocsi, de most jut eszembe, hogy a kedvenc currymet betiltották Angliába,már két éve nem lehet kapni, mert túl sok festéket találtak benne! Ez igaz, de már augusztusba hozza is a lányom, mert újra megjelent!

Lehet, hogy ez egy festőnek rossz hír?:)))

orsolya vanessza kiss said...

Komolyan! Egyszerűen szerelmes vagyok a rajzaidba..

csodálatosak.

azt szeretném kérdezni, hogy a ruhája mintáját textillel raktad ki?

vagy az is rajzolt?

kata said...

Anaisz, jaj, egész belepirultam :)
Szerintem ez a szépséges lány hasonlít rád, legalábbis amit a blogger képed alapján feltételezek...
A ruhája textilből van.
Az ilyen részlet persze legjobban az eredetiken láthatóak. Ha érdekel, és ha pesti vagy, még megnézheted őket: 2009 dec 10-ig tart a kiállításom az Anno meseboltban. Ez volt a reklám helye :)