Tuesday, June 10, 2014

Wilhelm Hauff: A KŐSZÍV

"A kőszív" gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt. Nem tudom megmagyarázni, miért, de valahogy mindig is vonzódtam a sejtelmes, borzongató hangulatú, borongós mesékhez. "A kőszív
pont ilyen, nyilván ezért szerettem gyerekkoromban, és azóta is, töretlenül. Van benne minden, ami egy jó meséhez kell: izgalom, kaland, érzelem, emberi gyarlóság, és varázslói hatalmak. Ahogy az életben is: jó is és rossz is. 
A mesének persze jó vége van...
Régóta vágytam rá, hogy illusztrálhassam ezt a gyönyörű mesét.
A wilhelm Hauff munkásságát felölelő "trilógia" utolsó kötete ezúttal is a General Press Kiadó gondozásában jelent meg.
2 comments:

papa70 said...

Bizony, a Kőszív, és nem a Hideg szív. Nem tudom a TV miért változtatja meg az eredeti címet, de nagyon nem szeretem. Azért más a hideg szív és más a kőszív jelentése. Éppen ma ment a TV-ben ez a csodálatos film, és nagyon nem tetszett a címe. Gyerekkoromban apám is Kőszívről mesélt, pedig annak már van vagy 60 éve.

Anonymous said...

Nekem is gyermekkori kedvencem. 2. osztályos voltam, amikor a könyvet megkaptam, a mai napig tetszik, mert a történet jó.(Bár vannak furcsaságai:A fekete-erdeiek a világon a legszebb emberek, illetve a Kövér Ezekiel mint névválasztás) Gyönyörűek a hozzá készült képeid, kifejezőbbek, és főleg pontosabban követik a leírást, mint a két film.