Friday, October 22, 2010

Kati és a csokigyár


Úgy látszik ez a hét a gyárlátogatásoké. Tegnap nyomda, hétfőn csokigyár....
De lassítsunk, hogy is jön ez ide? Hiszen ez nem egy gasztroblog!
Az egész úgy kezdődött, hogy a Harrer csokimanufaktúra vezetőnője felhívta Szigethy Katát, a Naphegy Kiadó főszerkesztőjét, hogy amióta meglátta a Királylány születik című könyvet, nem tud szabadulni a gondolattól, hogy királylányok ihlette csokoládékompozíciókat alkossanak. Úgy érezte azonban, hogy mindez csak akkor lenne hiteles, ha az ízeket nem ő egyedül, hanem Boldizsár Ildikóval és velem közösen találnánk ki. Így aztán elutaztunk Sopronba, egy igazi csokigyárba! Elővettük a királylányokat, és elkezdtünk csokikat kóstolgatni. (Kemény munka, mi? :))
Csak úgy röpködtek az efféle mondatok, mint pl "Ide még egy csipetnyi gyömbér kellene! Ebbe meg leheletnyi chili! Rózsabors! Bodzavirág! Citromhéj! Kalamansi! Menta! Tonkabab! Ildikóval teljesen egyetértettünk mindenben, hogy melyik királylányhoz milyen ízkombináció passzol.
Szóval lesznek majd Pallida, Wamweru, Noatah... ízű csokik!
Aki pedig szereti az édességet, és Sopronban lakik vagy arrafelé jár kirándulni, tiszta szívből ajánlom, hogy térjen be a Harrer Kávéházba! Fantasztikus élmény nem csak a gyönyörű, modern kávéház, hanem a megtekinthető csokigyár is, ahol csokoládékóstolókat is tartanak...
Én nem szeretem a csokit, de erre azért még én is azt mondtam, hogy ejha!